Home › Forums › 2 Materialen › Papier en verf › Saunders waterford papier gebruiken
- Dit onderwerp bevat 8 reacties, 5 deelnemers, en is laatst bijgewerkt op 3 jaren, 2 maanden geleden door
Petra Bos.
-
AuteurBerichten
-
-
januari 26, 2018 om 10:54 am #13986
Petra Bos
BijdragerHeb ik mij voor het eerst SW papier veroorloofd, een behoorlijke aanslag op mijn niet zo ruime budget, krijg ik er voortdurend bloemkolen in, terwijl ik het zeker niet natter maak dan ik Margo in haar instructiefilpjes zie doen. Ik vind het resultaat met dit papier veel minder dan tot nu toe met andere soorten.
Aangezien ik bij Margo een prachtig resultaat zie, natuurlijk ook omdat zij veel ervarener is en veel beter kan schilderen, moet het zitten in hoe ik met mijn materiaal om ga.
Ik heb inmiddels al 2 vellen echt weg moeten gooien.
Maak ik het papier toch nog te nat, moet ik het schuin leggen, is mijn verf te verwaterd. Ik kom er maar niet uit.
Heeft iemand een tip? -
januari 26, 2018 om 11:20 am #13987
Petra Bos
BijdragerOf moet mijn papier nog droger zijn en mijn kwast natter. Ik zie de verf er bij Margo drijfnat op gaan en ik wil heel graag zo mooi in dunne in elkaar vervloeiende tinten leren schilderen.
-
januari 26, 2018 om 1:30 pm #13991
Margo van Vegchel
SleutelbeheerderHallo Petra,
Het ziet er bij mij allemaal zo makkelijk en vloeiend uit, kan me voorstellen dat dit soms frustreert, maar laat het vooral een inspiratie zijn. Wanneer je bloemkolen in je werk hebt, wil dat zeggen dat het papier niet gelijkmatig is opgedroogd. Een gedeelte van je werk is al droger, dan heb je een gedeelte waar de verf nog vochtig is, deze ontmoet het droge stuk, kan niet verder vloeien, stopt hier en de verzamelde verf droogt op. Zo ontstaat er een droog rand, of te wel bloemkool.
Het papier Saunders waterford (300 gr cp/not) neemt het water rustig op, het heeft even tijd nodig, maar als het dan vochtig is duurt het ook langer voordat dit papier droog is. Als jij denkt dat het droog is föhn dan maar rustig want het is nog vochtig. Ik kan me voorstellen dat het hier in zit of heb je pronkgelijk HP/not gekocht, dat geeft veel vlugger bloemkolen is niet zo geschikt voor een nat in nat techniek.Petra wil je meer over papier weten, dan raad ik je mijn blogverhalen hierover eens te lezen.
Aquarel papier: goed of goedkoop?, link: http://aquarelblog.nl/3602-2/
Deel 2 over aquarelpapier! link: http://aquarelblog.nl/deel-2-aquarelpapier/ -
januari 26, 2018 om 4:02 pm #13992
Petra Bos
BijdragerOhhh Margo, dat zou het zomaar kunnen zijn. Ik heb hem in mijn werkkamer laten drogen en onder dat deel vh werkblad zit een CV radiator! Die is vast een keer aangeslagen in de tijd dat ik mijn werk liet drogen. Ik kan me zomaar voorstellen dat die warmte ongelijkmatig is. Dus voortaan zet ik die radiator uit, of ik neem het werk mee naar de kamer.
Volgens mij heb ik het juiste papier.Dankjewel voor je snelle reactie, dat is zò fijn altijd!
Je blogs over papier heb ik gelezen, maar dat is alweer even geleden, dus ik zal het nogmaals doen.
-
januari 26, 2018 om 7:14 pm #13993
Suus Bijleveld
BijdragerOver het bloemkool-probleem heeft Margo net vandaag, 26 januari 2018, een hele mooie uitleg ingesproken in de bespreking van het werk van Ypie, vanaf 1 minuut 40 sec. Ik vond het heel duidelijk en verhelderend.
Maar dit staat misschien wel los van de papiersoort.
Zelf gebruik ik al langere tijd SW papier en ik vind het heerlijk. Maar ik denk wel dat je elk (goed=duur) papier fijn kunt gaat vinden als je het maar de tijd geeft om het te leren kennen. -
januari 26, 2018 om 7:53 pm #13994
Petra Bos
BijdragerDank voor je tip Suus
-
januari 27, 2018 om 9:00 am #13995
Anoniem
InactiefMijn blokken aquarelpapier zijn al van enige jaren terug.
De blok: kwaliteit Hahnemuhle 200 gram ruw ref. No. 552R, onderaan staat Harris, vind ik heel fijn schilderen!!! Maar helaas vind ik hem nergens meer.
Heeft iemand een idee wat hier evt. gelijkwaardig aan is?
-
januari 27, 2018 om 6:33 pm #13996
Tessa Stoltink
BijdragerPetra, misschien een tip die je kunt gebruiken. Ik gooi nooit meteen het papier weg wanneer het mislukt is. Ik gebruik de achterkant als klad om kleurproefjes op te doen en andere dingen die ik uit wil proberen. Omdat het papier best prijzig is heb ik 1 vel opgeknipt in meerdere kleine stukken die ik ook gebruik om aan beide kanten dingen uit te proberen.Soms zijn de stukken slechts 10×10. Verder werk ik met 1/4 vellen juist omdat het huiswerk vaak een oefening is en niet meteen HET mooiste aquarel wat je zult maken.
-
januari 27, 2018 om 10:50 pm #13999
Petra Bos
BijdragerDat doe ik ook Tessa, al noem ik het wel weggooien. Goeie tip om het papier daarvoor in kleine stukken te knippen. Bedankt!
The society for all artists in de UK, waar ik via Amazon.de dit papier kocht gaf binnen 24 uur de volgende reactie op mijn vragen:
“Every batch of Saunders is vigorously tested. I know cauliflowers appear when the paper has got too dry when more wet is added. Have you tried keeping the paper as wet as possible?”
-
-
AuteurBerichten
- Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.